Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Guinness rekordok más szemmel

2011.06.16

Nem csak hasznos, és jó lehet a guinness rekordok közé bekerülni, de vannak olyan dolgok is amik életveszéllyel járnak, vagy csak az embert simán őrültnek nézik. Felsorok egy párat közülük...

A folyamatos tetoválás rekordja 33 óra, a legtöbb piercing egy emberen 230 darab, ugyanakkor a legtöbb, gyomorból kivett idegen tárgy száma 2533... egy kanadai nő gyomrából kioperált holmik közt volt 947 tű is.

.A bizonyíthatóan egyik legszerencsétlenebb ember a világon a virginiai Roy C. Sullivan, hétszer csapott belé a villám 1977 környékén.

 Megdöntötte a foggal történő kókuszdió-hámozás világcsúcsát egy indiai férfi, bár eredménye még nem hivatalos. Gautam Verma 42 másodperc alatt három kókuszdiót lehántol fogai segítségével. A hivatalos világrekord 30 másodperc, de ennyi idő alatt csak egyetlen kókuszdiót sikerült lecsupaszítani az előző csúcstartónak. Gautamot máris megkereste egy fogrémgyártó cég. Az indiai cifrázza is: motorkerékpározás közben mutatja be tudományát.

A többségnek életében legfeljebb kétszer, esetleg háromszor adatik meg, hogy kimondja azt a bizonyos boldogító igent. Az Egyesült Államokbeli Lauren és David Blair azonban kivétel. Ők ugyanis rekordot űztek abból, hogy hol és hányszor is fogadnak egymásnak örök hűséget.
Először 1984-ben kötöttek házasságot, majd frigyüket megerősítették az Egyesült Államok számos részén, emellett Nagy-Britanniában és a Holland Antillákon is.
2004. augusztus 16-án pedig Las Vegasban, a Boardwalk Hotel és Kaszinó egyik bárjában fogadtak ismét örök hűséget egymásnak - akkor 83. alkalommal.

A francia Michel Lotito is a válogatósabbak közé tartozik, bár ennek ellenére megeszi a vasszöget is. Szó szerint. Lotito úr ugyanis azzal került be a Rekordok Könyvébe, hogy 1959 óta legalább 900 gramm fémet fogyaszt el naponta!

Csaknem hatszáz méter hosszú kolbászt készítettek olasz hentesek, teljesítményük felkerült a Guinness Világrekordok listájára.

Fűnyíróval megtett leghosszabb út. Ezt az amerikai Garry Hatter produkálta, amikor fűnyírótraktorjával 23.487 km-t tett meg, 2000. május 31-e és 2001. február14-e között, 260 egymást követő napon.

A romániai Gabriel Antoniu Lavrincic bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a legtöbb levelet kapott ember. A férfi 22.018 darab postai levelet kapott 1987 és 1991 között, és ezzel kiérdemelte a Guinness Rekordok Könyve oklevelét. Eredetileg sokkal több levele volt, csak nem tartotta meg őket.  

2001-ben Ashrita Stewart került be a neves könyvbe, ekkor 75 darab kicsiny üvegpoharat egyensúlyozott az állán, 10,6 másodpercig, New York nagy örömére és a takarítók nagy riadalmára.

 

 A tipikus háziasszony retteg a csótánytól, sikít egy méretesebb pók láttán - de a brit Christine Martin nem tartozik közéjük, ugyanis 2002-ben egy másfél órás bogár-fürdőt vett, egy hernyókkal, lárvákkal, kukacokkal teli kádban. Más korábban kiugrott volna onnan, de az indiai Om Parkash Singh ezt is tűrte volna, ő ugyanis 20 óra 10 percen keresztül állt teljesen mozdulatlanul, még arcizmai sem rezdültek.

Peter Colat a kelet-svájci St. Gallenben elért új rekord során 19 másodperccel maradt tovább a víz alatt, mint a korábbi, Guinness-rekordok könyve szerinti csúcseredménynél. A 38 éves búvár a szabályok szerint a merülés előtt 10 percig lélegezhetett be tiszta oxigént, amellyel a vérében a normálisnál magasabb oxigén- és jóval alacsonyabb szén-dioxid-szintet érhetett el.

Jó eséllyel a világ eddigi leghosszabb uborkáját termelte meg egy brit asszony, akinek a kertjében 119 centi és 4 milliméter hosszú zöldség termett - írja a Telegraph című brit lap. A 78 éves, 12 unokával rendelkező nagymama vizsgálatot kért a Guinness-rekordokat ellenőrző szervezettől, hogy hivatalosan is világrekorder uborkatermesztő lehessen.

 Mindössze 60 centiméteres az a Fülöp-szigeteki fiú, akit a hét végén hivatalosan is a világ legkisebb emberének nyilvánítottak, miután betöltötte 18. életévét. Az állni és járni is alig tudó Junrey Balawing a derekáig érő kólásüvegekkel pózolt az újságíróknak, amikor születésnapi buliján egy torta mellett Guinness-rekordjáról is oklevelet vehetett át.

 

Akit érdekel, annak majd bővítem... :))

 

A mappában található képek előnézete Guinness rekordok

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.